2018-09-11

Microsoft - above the clouds?

Ett av mina favoritinnehav som jag ägt sen början av 2015 är den amerikanske mjukvarujätten Microsoft. Bolaget tuffar på och i synnerhet deras moln-lösningar skalar fint i lönsamhet. Detta ger att förväntningarna är höga när de sannolikt ska deklarera en utdelningshöjning inom 1-2 veckor.

En av de roligare inslagen som utdelningsinvesterare är att gissa kommande utdelningar och jag har givetvis en gissning om vad "pyttemjuk" slår till med i år.


Historiken är finfin och den skarpsynte ser att de klarade finanskrisen 2007-2008 utan utdelningsavbrott.

Jag tror på en liten större höjning i år och har satt $0,47 (kvartalsvis) som ny nivå. Detta skulle motsvara en höjning på nästan 12 % vilket slår inflationen med råge. Direktavkastningen är i skrivande stund blygsamma 1,5 % då bolaget har haft en stark kursutveckling senaste året så risk/reward framåt är möjligen lite sämre i dagsläget men jag ser ändå inget skäl att sälja då jag tror att tillväxten framåt blir god.

"(dividend) above the clouds"?Vad tror du om Microsofts kommande utdelning?

Detta inlägg är skrivet med syfte om att vara transparent och öppen med mina tankar kring sparande, investeringar och enskilda innehav men ska inte ses som någon form av rådgivning eller rekommendation om enskilda aktier eller investeringsstrategier. 

Datakällor: Nasdaq, Google Finance, Nordnet
Bildkällor: Pixabay, z2036, Youtube 


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

5 kommentarer:

 1. Tror den ligger i nivå med tidigare höjningar: $0,45. Hoppas jag har fel :-)

  mvh
  myntaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas på lite högre som sagt, höjer de "bara" med $0,03 varje år så laggar utdelningstillväxten med tiden vilket talar för en större höjning nu eller sen.

   Tack för din gissning!

   Radera
 2. Kanske inte en relevant kommentar då posten handlar om Microsofts eventuell utdelningshöjning.

  Microsoft må tuffa på och ha en lockande utveckling gällande direktavkastning men av principskäl kommer jag aldrig kunna äga aktien. Tycker mer eller mindre allt Microsoft gör är lite (eller betydligt) sämre än konkurrerande tjänster. Jag är fullt medveten om att det finns människor som gillar deras tjänster men jag sitter bekvämt kvar med mina aktier i Apple.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ingen fantast av Windows och tycker att Mac är klart bättre än PC för privatpersoner. Microsofts styrka ligger i programvaror och tjänster för företag. MS SQL Server, Excel, Dynamics365 m.fl. fina produkter som säljer fint och ger rimlig TCO för företagskunder.

   Med det sagt så äger jag både Apple och Microsoft då dessa har lite olika kundgrupper och har olika styrkor. Apple lär kunna få ihop en lika fin utdelningskurva över tid är jag övertygad om.

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. Blev en höjning med 4 cent eller 9,5% - godkänt även om jag trodde på högre. Kursen stängde på nythh ATH igår så vi får se vart den tar vägen härifrån.

  SvaraRadera