2018-06-07

z2036 på Shareville

Mina portföljer och totalt antal innehav kan du numera se via "knapparna" i högermenyn.

Som du kanske vet så kan du även se mina portföljer på Shareville om du är medlem där. Jag vill betona att jag inte har något formellt samarbete med plattformen/Nordnet men jag är en aktiv användare och skickar in förslag på nya features såväl som rena buggrapporter när lusten medger detta. Detta inlägg skriver jag på helt eget initiativ och utan någon form av ersättning.

Är du medlem så hittar du portföljerna om du söker på z2036 via appen eller på webben.

Shareville är långt ifrån perfekt i alla avseenden men i mitt tycke en bra plattform för socialt utbyte kring aktier. Vidare får man nyheter/analyser kring sina innehav via Finwire och SvD Börsplus utöver medlemmarnas kommentarer. Till viss del funkar Twitter bra för liknande ändamål men det blir mer strukturerat på Shareville kan jag tycka och du slipper allt annat "brus".


Är du inte medlem på Shareville så kan du iaf se 3-årsresultatet för respektive portfölj via widgets i "karusellfunktionen" på min startsida här på bloggen.

Vad tycker du om Shareville?

Detta inlägg är skrivet med syfte om att vara transparent och öppen med mina tankar kring sparande, investeringar och enskilda innehav men ska inte ses som någon form av rådgivning eller rekommendation om enskilda aktier eller investeringsstrategier.

Datakällor: Nordnet
Bildkällor: Shareville


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

8 kommentarer:

 1. Vad är Shareville?

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett sorts socialt nätverk för investerare är väl den enklaste sammanfattningen (kräver att du är kund hos Nordnet). Du kan följa andra investerares portföljer/köp/sälj i realtid och kommentera kring detta. För min del tycker jag att det underlättar kring att vara någorlunda transparent i hur man agerar på börserna. Sen går det inte att sticka under stol med att det kul tjänst att använda (så länge det går bra) :-)

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Gillar Shareville starkt. Blir en motpol till ens egna tankar och analyser kring aktier etc. Jag har helt klart gjort betydligt bättre och mer eftertänksamma affärer efter att jag joinade Shareville för ca 3 år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det manar till extra eftertänksamhet innan du trycker på köp eller sälj vilket jag tror är bra.

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. Under utvärdering, ny på Sharville efter en flytt tillbaka till Nn. Tråkigt att man endast ser kursutvecklingen och inte totalavkastningen. // Jahadu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din kontoutveckling som visas på Shareville/Nordnet/Avanza är totalavkastning inkl. utdelningar, skatter och avgifter.

   Däremot för enskilda innehav så ingår inte utdelningar vilket är synd. Jag känner inte till någon leverantör som räknar med utdelningen i det sammanhanget. Jag roade med mig ett tag att manuellt minska GAV efter varje utdelning då totalavkastning visas med det blir problem om GAV till slut närmar sig 0 :-)

   Tack för kommentar!

   Radera
  2. Hepp, hepp. Tack för upplysningen :)

   Antog att det var kursutvecklingen som visades då default jämförelsen är omx30. Lustig kombo med totalavkastning vs omx30 kan man tycka.

   // Jahadu

   Radera
  3. Helt klart! En trevlig feature med Shareville är att du kan jämföra dig mot en fond vilket blir mer rättvisande. Tyvärr kommer den inte ihåg ditt val så du måste välja fonden manuellt varje gång du ska jämföra.

   Radera