2018-06-26

BörsElvan - VM 2018

Orkar ni med ytterligare en #Börselva i form ett fotbollslag bestående av aktier?

Tror faktiskt det kan vara extra intressant i mitt fall då jag har över 100 aktier i mina portföljer och vilka skulle jag välja om jag bara fick ta ut elva stycken? Jag har även tagit ut tre avbytare så de fjorton "bästa" aktierna av z2036 kanske kan vara av intresse?


Målvakt: SAS Preferensaktie
Som enda kvarvarande aktie från den förra BörsElvan så tar preffen från SAS en målvaktsplats. Med en sannolikt inlösen i februari så är detta en aktie för den som vill "hålla nollan". På uppsidan blir det ca 5 % årsränta fram till dess vilket inte är försumbart.

Mittbackar: Decisive Dividend och Main Street Capital
Som defensiva försvarsspelare så passar dessa bägge högutdelare bra tycker jag där sannolika utdelningshöjningar bör fungera som bra försvar (av kursen).

Ytterbackar: Resurs och Total
Bra tvåvägsspelare med fin direktavkastning och bra fart framåt i form av förväntat höjning av kommande utdelningar. Möjligen är Total lite smutsig i spelet och kanske kan vara mer ojämn beroende på oljepriset.

Innermittfält: Xylem och AbbVie
Xylem är en ren och sportslig spelare vilket ger en bra balans åt laget. AbbVie kanske inte är så mångsidig i spelet men kan sannolikt fungera som en tredje forward med sin snabbhet.

Yttermittfält: Siltronic och Wirecard
De tyska offensiva spelarna för chansen på kanterna då dessa är snabba som tusan. Siltronic må vara väldigt ojämn (hög volatilitet) men får ändå chansen då jag tror aktien växer fint in i laget på sikt.

Forwards: Activision Blizzard och Paradox
Dessa skyhögt värderade spelare har stor press på sig att leverera. Med en fantastisk form senaste året så hoppas jag den består även framöver.

Avbytare: BMW Pref, Savaria och HDFC
Tyska BMW är en defensiv spelare som borde kunna hitta formen igen om chansen ges. Savaria är en bra alroundspelare som kan användas på nästan vilken plats som helst. HDFC är en snabb exotisk spelare som kan göra bra och avgörande inhopp tror jag.


Ni kan se spelarnas "egenskaper" ovan, är det ett världslag måntro?

Detta inlägg är skrivet med syfte om att vara transparent och öppen med mina tankar kring sparande, investeringar och enskilda innehav men ska inte ses som någon form av rådgivning eller rekommendation om enskilda aktier eller investeringsstrategier. 

Datakällor: Nordnet, Google Finance, Bloomberg, 4-traders, Avanza
Bildkällor: z2036, Pixabay 


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

4 kommentarer:

 1. Väldigt intressant med Decisive Dividend tycker jag.
  Hur tror du här?
  Finns det fler bolag man är intresserade att ta köpa i när tid?
  Tycker den känns helt rätt i tiden och kan bli en stor och stark utdelare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bolaget har som har som mål att förvärva 1 ggr / år och har än så länga lyckats handla relativt billigt som jag förstår det. Kan de vid varje förvärv öka kassaflödet till rimligt finansiering så borde de kunna ge bra utdelningar över tiden. Risken är nog främst att bolaget är litet så skulle ett av förvärven börja hacka så har de kanske inte så mycket muskler att sätta emot än.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Ser absolut ut som ett lag som borde kunna gå långt i VM:).
  Av dina spelare känner jag bäst till Decicive (äger skälv) och kan därför sätta frågetecken på erfarenhet av spel på hög nivå, medan ambition och konfition är på topp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ge chansen till lovande spelare ibland :-)

   Tack för kommentar!

   Radera