2020-10-11

Global tillväxtinvestering - en strategi för framtiden?

Denna vecka har jag varit extra medial för att vara mig och jag tänka dela med mig dels av min föreläsning om global tillväxtinvestering hos Aktiespararna Uppsala samt av min medverkan i Placerapodden där temat var liknande. Håll till godo och har ni frågor så ställ gärna de i kommentarsfältet i detta inlägg.Bilden ovan ska illustrera min investeringsprocess i form av strategi, metoder, portföljsammansättning, resultatanalys och köp- och säljprocess vilka jag förklarar närmare i föreläsningen. För den som vill fördjupa sig så kan man läsa mer i dessa inlägg:Tidigare i veckan var jag med i Placerapodden och pratade många olika case, vilka nyckeltal jag tittar på bland mycket annat. Då jag känner Karl Lans lite sen innan och Pär Ståhl är en lättsam person så tycker jag att det blev ett förhållandevis avslappnat samtal, så håll till godo:Sammanfattningsvis blev det en händelserik vecka med nytt ATH för min Global Multi Strategy såväl som för Global Future och så passerade jag 10 000 följare på Twitter vilket får ses som en liten passande milstolpe tycker jag.


Nästa vecka gissar jag blir mindre medial för min del så då lär det bli ett "vanligt" söndagsinlägg igen, kanske om ett nytt case jag hittat? 

Ha en skön söndag! :-)

Detta inlägg är skrivet med syfte om att vara transparent och öppen med mina tankar kring sparande, investeringar och enskilda innehav men ska inte ses som någon form av rådgivning eller rekommendation om enskilda aktier eller investeringsstrategier. 

Datakällor: Nordnet, Google Finance, Bloomberg, 4-traders, Avanza, Yahoo Finance, Börsdata
Bildkällor: Youtube, z2036, Placera

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en aktie bör du själv läsa på fakta och bilda dig en egen uppfattning.

6 kommentarer:

 1. Hej Stefan.
  Grattis till avkastning och fin media exponering. Det kommer göra dig större än Kavastu då du börjar sälja kurser och förelesningar ��. Jag undrar bara hur kommer det sig att du är så intressant gör media just nu men så kort tid och historik på din tillväxt aktie portfölj? Tänker så här då du var en tyst mångmiljonär på dina utdelnings aktier i så många årssparande. Det jag vill säga är att media gillar spektakuler kort avkastning och exponerar sådant i första hand. Alla andra miljonärer som håller sig i smig hamnar inte där. Majoriteten av småsparare blir långsamt rika och med en avkastning runt index som inte många tillväxt investerare inte slår till långsiktigt. Inte alls avundsjuk på dig då du är bland de bästa bloggare jag läser och ärlig till 100%. Att pricka rätt och lyckas med tillväxtaktier och snitt årsavkastning på 15% är inte så enkellt som man kan läsa i media. Inte många % av sparare som lyckas med det. Det är nästan lika många som lyckas vinna på spel.casino och trav. Lycka till och håller tummarna för din del att det håller i sig. Men det är rätt väg att sticka ut i medier. Då medier skriver om 3 till 6 månader avk. Långsiktig data är inte så intressant då det inte skapar så stor intresse för läsarna. Alla vill bli rika fort,helst redan igår ��.
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
 2. Först vill förtydliga att jag inte tar betalt för mina (få) föreläsningar och har inga planer på att sälja kurser heller :-)

  Jag gillar att tänka högt via bloggen, twitter och andra kanaler beroende på sammanhang och målgrupp. Detta för att utvecklas själv och förhoppningsvis inspirera andra inom genren långsiktigt sparande.

  Det finns en stor kategori människor som vill bli rika snabbt till en liten arbetsinsats men dessa har knappast något att hämta i mina strategier då det krävs 1-2 h arbetsinsats per dag och det är förstås inte givet att de funkar lika bra framöver som de gjort de senaste 5 åren.

  Att nöja sig med avkastning i linje med börsen till minimal tidsinsats har jag full förståelse för att många väljer, speciellt om aktieintresse saknas.

  Tack för feedback och lycka till med investeringarna!

  SvaraRadera
 3. Helt rätt av dig Stefan. Håller med dig till 100%. Kritiken var riktad mot placera.se och sådana medier som jobbar åt bankerna. Allmänt media är något som vi ska betala på ett och annat sätt. Du vet vad du gör och den strategi kräver en duktig,intresserad erfaren aktiesparare. Man ska vara vaken då man kanske blir tvungen ändra strategiganska snabbt. Majoriteten av småsparare är passiva men läser sådana medier där man rek dyra aktiva högriskfonder som kostar 2% i av och där historik är 3 till 6mån rek och avkastning. Det ska man akta sig.
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Placera tycker jag skriver och agerar ganska självständigt trots att de ägs av Avanza. Värst just nu i sammanhanget är nog AB och en hel del FB-grupper.

   Radera
 4. Hej, vilka handelsplattformar använder du för aktieinköpen globalt?
  MVH anett

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder dessa aktörer för Global Liberty: Nordnet, Avanza, Nordea och Degiro. Generellt handlar jag där det är tillgängligt och till bäst villkor.

   Global Future och Global Quality har jag hos Nordnet.

   Tack för kommentar!

   Radera