2016-06-18

Veckan som gått: 2016-24

Vilken vecka!

Börsen något skakig och själv sa jag upp mig efter en drygt 10 år lång anställning för ett nytt yrke inom samma bransch.

---

Om vi börjar med börsen så är jag fortsatt förundrad över hur väl High Yield / Dividend Growth-strategin klarar de allmänna börsfall som varit det senaste året.

bildkälla: Nordnet, jämförelseindex OMXS Gross Index

Så länge det går så här och ränteklimatet består kommer jag köra vidare på strategin dvs, utdelningsorientering mot många bolag i olika länder.

---

Apropå många bolag så plockade jag in en liten post G4S igår efter tweets från Gustav Rydergård som även fick mig att upptäcka GOV i vintras, fick en bra magkänsla helt enkelt (länken går till veckans bästa blogginlägg signerat @don_crisse).

Köpte även lite Investor och Betsson efter att ha gjort en teckna/sälj-vinst i AcadeMedia.

bildkälla: z2036 Global Dividend

Efter att MQ kom in lite svagare än väntat i veckan har jag skrivit ned förväntad utdelningstillväxt, ska även granska Microsoft och se om de kan bibehålla sin fina tillväxt efter köpet av LinkedIn.

---

Ja ni förstår kanske att veckan var speciell för mig med först ångesten att säga upp sig från ett kul jobb hos en av Sveriges bästa arbetsgivare till den enormt fina respons på twitter och bloggen från många av er läsare/följare (ledsen för allt "tack"-spam, hoppas ni har haft överseende med detta) inför min nya utmaning.

Att fått se sitt namn nämnas i olika branschtidningar under veckan är smickrande men också förpliktigande om framtida leveranser. Kanske ett bra sätt att sätta press på sig själv?

2 kommentarer:

  1. Grattis, alltid kul när man får se sig själv i media i rätt sammanhang :-).

    SvaraRadera