2016-06-21

We are the champions? - G4S

En bransch som sannolikt gynnas av ökad mängd terror och annat elände runt om i världen är den kring säkerhet. Ett företag som borde ligga väl positionerad är det dansk-brittiska bolaget G4S PLC (GFS).

bildkälla: http://www.g4s.com/en/

"G4S is the world’s leading global, integrated security company specialising in the delivery of security and related services to customers across six continents" källa: http://www.g4s.com/en/Investors/Investment%20Case/
Efter ett tips häromdagen om bolaget så har jag utöver inköp av en liten provpost kikat (lite) på siffrorna.


Utdelningshistoriken är inte så tokig och direktavkastningen är på drygt 6% givet att kommande interimsutdelning i september blir minst lika stor som förra året. Enligt 4traders så ligger utdelningsandelen för närvarande på 78% och en liten tillväxt väntas de kommande åren.

bildkälla: Avanza

Kursutvecklingen är inte det vackraste man sett och den handlas under 5-årslägsta vilket kanske inte är något styrkebesked precis. Troliga orsaker till svag kursutveckling i närtid är nog brexit-frossa samt att Orlando-skytten var anställd på G4S.

Om man tror på 4traders utsikter om en liten vinsttillväxt de närmaste åren så borde köp på dessa nivåer ha hyfsad risk/reward tänker jag eller vad tror ni?

*Brasklapp****************************************
* Familjen Thelenius ligger lång i GFS           *
**************************************************

6 kommentarer:

 1. Låter som ett vettigt resonemang. Brukar själv försöka köpa aktier med bra utdelning när dom ligger kring 3 alt 5 års lägsta. Med en väl balanserad portfölj är nog G4S inget dumt tillägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns inte fel att bottenfiska lite men givetvis kan det ligga något fuffens i den svaga kursutvecklingen som inte kommit i dager än. Vi får se.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Jag håller med, helt klart värt att köpa lite.
  Ligger i helt rätt bransch, kan man dessutom komma in relativt billigt känns det inte sämre.

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ökade lite idag men G4S utgör bara 0,7% av portföljen än så länge men 1-2% kanske är lagom för min typ av strategi.

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. Hur fungerar det med den danska källskatten? Har för mig det tidigare uppstod dubbelbeskattning, med detta har kanske blivit bättre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar och bra fråga!

   På mina Novo drogs det 27% men normalt på mina PLC via USA så dras det ingen källskatt.

   Oavsett så räknar jag med att få tillbaka källskatt efter 2-3 år då jag har dessa i försäkringsskal (KF).

   Radera