2016-06-04

Veckan som gått: 2016-22

Veckan lider mot sig slut och det är tid för lite reflektion.

På kort sikt ser det ut som jag prickade botten i Staples då den har gått starkt sen dess.

bildkälla: Avanza

Efter tänkvärda kommentarer på mitt inlägg om aktien så är jag nog inte helt bekväm med bolaget på längre sikt. Funderar på om jag ska sätta en stop-loss (via kurslarm) för att säkra vinst utifall den skulle vända ner igen men har inte bestämt mig ännu. Skulle gissa att den rent tekniskt ska täcka gapet runt $10 i första hand innan framtid riktning fastställs men det återstår att se.

---

Dollarn backade en hel del igår fredag efter svag USA-statistik vilket såklart slår hårt på ens amerikanska innehav. O andra sidan borde ett fortsatt lågt ränteläge gynna utdelningsaktier även fortsättningsvis så jag tror familjens portföljer ligger med gynnsam allokering inför detta.

---

Under veckan så blev det videodebut på youtube när jag presenterade #BörsElvan i ett löst samarbete med Avanza. Har en bit kvar till samma antal visningar som Gangnam style men det är kanske tur det? :-)

---

Apropå EM-feber så presterade Lars (den sannolikt mest ökände kommentatorn i ekonomibloggsammanhang) sin "blogg-elva" i sin sedvanliga stil. Känns hedrande att ta en backplats i laget tycker jag.

---

bildkälla: blogger

Passerade 500 000 sidvisningar igår sen bloggens startande för 2,5 år sedan, vilket känns lite stort i sammanhanget. Antalet per månad den sista tiden har legat runt 50 000 men gissar att det blir lite färre nu under sommarmånaderna. Får se om jag håller samma publiceringstakt under sommaren, det beror på väder, inspiration och intresse.

Läser ni bloggar på samma sätt när det är sommar?

10 kommentarer:

 1. Hej Stefan!
  Det är klart att man läser bloggar lika mycket på sommaren. Surfplattan måste ju jobba varje morgon och kväll :)
  Gillar din blogg skarpt så fortsätt gärna i samma stil om du hinner med detta under sommaren!

  Mvh
  Elizium

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för feedback! Ska gör mitt bästa :-)

   Radera
 2. Bra jobbat med blogg och informationsspridning! Dina verktyg är välkända.

  Jag har bidragit till många av sidvisningarna, och jag tror att många gör som jag dvs. man läser många bloggar och tar till sig, men man känner inte att man har något att kommentera som tillför värde. Ibland skulle det nog vara fint med en "gilla-knapp".

  För min del läser jag nog mer ytligt när man är ledig, dels så är det så mycket annat som drar utomhus och dels så upplever jag att det helt enkelt händer mindre i ekonomisammanhang på sommaren. Givetvis finns det undantag, förra sommaren var det Grexit och nu är det Brexit men det är ändå få men stora nyheter istället för många små vilket gör att det går ganska snabbt att få en överblick över läget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för feedback! Ska kolla upp hur man kopplar på "Gilla/ogilla"-funktionalitet på blogger.

   Radera
 3. Fina inlägg och bra verktyg. Finns inget att inte gilla med din blogg:) Beträffande sommaren hoppas jag att du förgyller våra semesterdagar med i alla fall ett par inlägg =)

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för feedback! Känner jag mig själv så blir det svårt att hålla sig borta...

   Hoppas man får njuta av dina välskrivna texter även i sommar med :-)

   Radera
  2. Tack för de vänliga orden. Ska försöka att inte fastna på playan;)

   /Sofokles

   Radera
  3. Är ingen soldyrkare så jag sitter gärna i skuggan på playan och bloggar lite ibland...

   :-)

   Radera
 4. Jag läser din blogg varannan dag, ibland blir det varje dag. Läste 4020 ibland men du skriver oftare inlägg vilket ökar intresset mer. Jag har tidigare aldrig kommenterat men börjat på senare tid. Jag gillade videoinlägget det var humoristiskt och intressant. Jag ser framemot att få se och läsa fler inlägg framöver. Önskar dig en trevlig sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för feedback! Alltid kul med läsare och i synnerhet trogna sådana. Trevlig sommar!

   Radera