2015-11-12

Småbolag: Amasten

Näst ut i min serie om småbolag


Amastens affärsidé är att förvärva, förvalta och förädla fastigheter i mindre och medelstora orter med hög direktavkastning, goda tillväxtmöjligheter och stabil hyresmarknad. Amasten ska både förvärva fastigheter med starka kassaflöden med avsikt att äga och förvalta dem långsiktigt samt förvärva fastigheter med god utvecklings- och förädlingspotential som i möjligaste mån skall förädlas och därefter avyttras.

Amasten är nog för många mest känd för sin populära preferensaktie som varit en relativt god investering för de som tecknade i IPO:n sommaren 2014.

De som vid samma tillfälle tecknade stamaktier för 3 kr/st har inte haft någon rolig resa så här långt om man jämför med index.

Förmodligen sitter en del besvikna kvar och dumpar aktier så fort 3:an närmar sig.Detta och det faktum att eget kapital är 3,57 / aktie, substansvärde 3,78 / aktie och resultatet nyligen uppreviderats enligt senaste kvartalsrapporten så känns risk/reward mycket god på aktiekurser under 3 och en uppvärdering borde allt annat lika ske i närtid kan jag tycka.

Måhända att Amastens bestånd inte är det hetaste men med god direktavkastning på sina fastigheter och fortsatt tryck efter bostäder så känns nedsidan begränsad i närtid.

Kanske ingen kursdubblare precis men borde vara ett relativt stabilt innehav i småbolagsportföljen eller vad tror ni?

*Brasklapp*******************************************
* Familjen Thelenius ligger lång i Amasten          *
*****************************************************


2 kommentarer:

 1. Hej Stefan!

  Tack för en mycket trevlig blogg.

  Jag är, precis som så många, förtjust i preffen men har inte vågat mig på stamaktien ännu men jag tror du har rätt. Den borde värderas upp av marknaden men frågan är när.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar och kul att du gillar bloggen!

   Jag tror Amasten kräver lite tålamod men tror nedsidan härifrån är ganska begränsad i alla fall.

   Radera