2015-11-28

Veckan som gått: 2015-48

Snart månadsslut men först dags att summera den händelserika veckan som gått.

På Twitter har det varit många intressanta diskussioner och det var kul att det blev Black Friday hos Avanza efter lite tweets om ämnet. Det var några på jobbet som kom fram och tackade mig för händelsen även om min insats var ringa i sammanhanget. Återkommer längre ner om vad som köptes.

---

Veckans rekrytering måste vara att Avanza anställt +Nicklas Andersson (Investeraren). En mer lämpad aktieambassadör är nog svårt att tänka sig. Jag har endast träffat Nicklas en gång på en bloggträff men förutom att han verkar vara en trevlig kille så är han väldigt påläst om bolag och har en befriande sund inställning till långsiktigt sparande.

---

Statslåneräntan landade på 0,65% till slut vilket med de nya reglerna innebär 0,42% ska multipliceras med kapitalunderlaget för ISK och KF. Min sparkalkylator är uppdaterad med de nya reglerna så med den kan man räkna på effekterna av höjningen på längre sikt.

Man kan konstatera att varje år så är det många (välbetalda) ekonomer och journalister som inte har koll på reglerna och siffror och vilken ränta som används i olika sammanhang.  Vill inte hänga ut någon men tycker det är märkligt att man inte dubbelkollar sina siffror innan publicering.

---

Min manöver med att växla in gamla tjänstepensioner är slutförd, ser fram emot att köpa aktier för den sista växlingen som borde landa under december.
...

Veckans portföljhändelser

Månadssparande i kombo med Black Friday denna vecka innebar att många köp gjordes.


 • Köp
 • Sälj
  • NCC (pga ändrad utdelningspolicy)
  • Pfizer (minskning för omviktning)
  • MQ (minskning för omviktning)
  • Microsoft (minskning för omviktning)
  • Unilever (minskning för omviktning)
 • Rapporter
  • Scandi standard (bra rapport tycker jag)

Min småbolagsportfölj tuffar på och fortsätter sin fina trend, fördel mindre bolag för närvarande tycks det somLite kul att ha fått 3 stjärnor på Shareville men återstår att se om man kan försvara dessa över tiden...

2 kommentarer:

 1. En fråga om Shareville: Varje gång jag försöker gå med blockerar den mig för att jag inte är kund hos Nordnet. Hur går man med om man inte vill vara hos nordnet?

  SvaraRadera
 2. Man måste vara kund hos Nordnet men räcker om du skaffar en vanlig depå för att sedan ansluta till Shareville. Jag har sett ett antal sådana följare som har tomma depåer.

  Tack för kommentar

  SvaraRadera