2015-11-30

Nyintroduktion: Attendo

Ibland har man tur och idag var en sådan dag.

Att teckna i en IPO/nyintroduktion är förenat med risk beroende på ens syfte och placeringshorisont. I år så har det funnits några "öppna mål" enligt min mening och Attendo var en av dessa (en annan var Tobii).

Jag fick tilldelning i två utav familjens portföljer och mina förväntningar på kortsiktig kursutveckling överträffades ordentligt.


I "IPO-portföljen" sålde jag i öppningen på 70 vilket innebar 40% vinst eller 2000 exklusive courtage. 

I den andra portföljen som fick tilldelning, pensionsportföljen så har jag kvar aktierna då jag tror aktien kan vara något att ha på lite längre sikt. 

En spekulation och en investering med andra ord.

Vill betona att mina IPO-spekulationer ofta är på mininivå så den absoluta risken är liten men det är ändå trevligt att konstatera över 50% värdeutveckling i år för portföljen. Får se om man hinner med ytterligare en  IPO innan årsskiftet.

Var ganska bra omsättning i aktien premiärdagen och kursen varierade mellan 65 och 73. Jag gissar på ett jämviktspris på 70 närmsta veckan och jag tror den stiger på längre sikt som sagt.

Visst finns det politisk risk i sektorn men jag har svårt att se hur vi ska klara framtidens vårdbehov på sikt om inte privata alternativ finns utöver det offentliga, eller vad tror ni?

11 kommentarer:

 1. Tecknade också, fick tilldelning på 5000 och sålde runt 68,75:-... Går den ner någon 5-krona från dagens nivå tror jag den flyttar in på ISK i en större position. Verkar vara ett populärt köp just nu så kanske aldrig kommer hända, vad tror du? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Politiska utspel skulle kunna skicka ner kursen ordentligt tror jag men annars har jag svårt att se kurser under 60-65 då jag antar att många fonder kommer att köpa in sig nu eller på sikt.

   Tack för kommentar!

   Radera
 2. Fick endast 100 i tilldelning och valde då att sälja, på 70kr. Planen var inte att sälja men eftersom jag fick så liten tilldelning valde jag mellan att köpa på mig mer eller sälja och valde att ta 2000kr i vinst. Köpte Akelius pref för pengarna istället, något jag funderat på en längre tid, min första pref.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till vinst och var försiktig med andelen preffar :-)

   Tack för kommentar!

   Radera
 3. Jag fulspekulerade lite jag också, helt utanför portföljstrategin och sålde på samma nivå som du. Mysiga extrapengar in i fina utdelningsbolag är vad det är :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja som långsiktig sparare så känns det lite "fult" med den här sortens kortsiktiga spekulation men med relativt små belopp och sannolikt lättförtjänta pengar är det svårt att låta bli ibland :-)

   Tack för kommentar!

   Radera
 4. Får jag lite försynt fråga hur många aktier ni tecknade och hur många ni faktiskt blev tilldelade?

  @ Utdelningskungen - du fick 5000 aktier tilldelade - hur många aktier tecknade du för?

  Mvh//Cm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är oftast försiktig i IPO:s så jag tecknade 300 resp 200 men fick 100 + 100. Jag tror Utdelningskungen menar att han fick aktier för 5000 dvs 100 st.

   Tack för kommentar!

   Radera
  2. Tack för info och förtydligandet!

   Mvh//Cm

   Radera
 5. Det bidde en tumme! Jag fick också 100 st och sålde dem 1 minut över 9 för 71 så 2100 i vinst på 1 minut = 120 000 kr i timmen...synd bara att det inte går att upprepa;-)

  SvaraRadera